Bayer Ophthalmology Research Awards (BORA)

De Bayer Ophthalmology Research Awards is een initiatief van Bayer B.V. dat onderzoek ondersteunt op het gebied van oogheelkunde, gericht op het bevorderen van het wetenschappelijk inzicht en de klinische behandeling van oogaandoeningen.

Het Awards-programma biedt aan aankomende oogheelkundige specialisten en onderzoekers de mogelijkheid om hun onderzoek te laten subsidiëren met als uiteindelijke doel om de behandeling voor oogpatiënten in Nederland te verbeteren.

In 2021 zal voor de negende keer de Awards worden uitgereikt aan onderzoeksprojecten voor de maximale duur van één jaar. Het maximale geldbedrag bedraagt 25.000 Euro voor de 1e Award en maximaal 10.000 Euro voor de 2e Award.  

Toekenning van de Ophthalmology Awards zal worden bepaald door een volledig onafhankelijke commissie van vooraanstaande oogheelkundige specialisten; de Grants Review and Awards Committee (GRAC).

Deze commissie bestaat onder meer uit de volgende deskundigen:

  • Dr. R.W.J. Collin (Radboudumc)
  • Dr. E. Kiliç (Erasmus MC)
  • Dr. J.J.W. Kuiper (UMC Utrecht)
  • Dr. H.G. Lemij (Het Oogziekenhuis Rotterdam)
  • Drs. A.N. Tan (LUMC)
  • Dr. F.D. Verbraak (Amsterdam UMC)

Tevens is drs. J. Hufman als medisch directeur van Bayer Nederland B.V. lid van de GRAC, uitsluitend als moderator, zonder stemrecht. Bayer B.V. heeft geen enkele inspraak en/of invloed op het beoordelingsproces en waarborgt hiermee strikte onafhankelijkheid van de GRAC.

De sluitingsdatum voor de 9de ronde van de Bayer Ophthalmology Research Awards is 1 december 2020 om 23.59 uur

Voor meer informatie en vragen kunt u een mail sturen naar ophtha@bayer.com