Bayer for Healthcare Professionals

Relevante informatie binnen handbereik

Products & services

Bayer Ophthalmology Research Awards (BORA)

De Bayer Ophthalmology Research Awards is een initiatief van Bayer B.V. dat onderzoek ondersteunt op het gebied van oogheelkunde, gericht op het bevorderen van het wetenschappelijk inzicht en de klinische behandeling van oogaandoeningen.

Het Awards-programma biedt aan aankomende oogheelkundige specialisten en onderzoekers de mogelijkheid om hun onderzoek te laten subsidiëren met als uiteindelijke doel om de behandeling voor oogpatiënten in Nederland te verbeteren.

In 2019 zal voor de zevende keer deze Awards worden uitgereikt aan onderzoeksprojecten voor de maximale duur van één jaar. Het geldbedrag van de Awards is maximaal 25.000 en 10.000 euro.

Toekenning van de Ophthalmology Awards zal worden bepaald door een volledig onafhankelijke commissie van vooraanstaande oogheelkundige specialisten; de Grants Review and Awards Committee (GRAC).

Deze commissie bestaat onder meer uit de volgende deskundigen:

  • Dr. R.W.J. Collin (Radboudumc)
  • Dr. Y. de Jong-Hesse (Amsterdam UMC)
  • Dr. R van Leeuwen (UMC Utrecht)
  • Dr. H.G. Lemij (Het Oogziekenhuis Rotterdam)
  • Dr. A.A.H.J. Thiadens (Erasmus MC)
  • Drs. A.N. Tan (LUMC)

Tevens is de medisch directeur van Bayer Nederland B.V. lid van de GRAC, uitsluitend als moderator, zonder stemrecht. Bayer B.V. heeft geen enkele inspraak en/of invloed op het beoordelingsproces en waarborgt hiermee strikte onafhankelijkheid van de GRAC.

De sluitingsdatum voor de 7de ronde van de Bayer Ophthalmology Research Awards is 1 december 2018 om 23.59 uur.

Voor meer informatie en vragen kunt u deze sturen naar ophtha@bayer.com.