Oogheelkunde

Global Ophthalmology Awards Program (GOAP)

Een initiatief van Bayer om onderzoek en training in medische retina te ondersteunen

Wat is de GOAP?

De Global Ophthalmology Awards Program (GOAP) is sinds 2012 een initiatief van Bayer om onderzoek en training in medische retina te ondersteunen met als doel om wetenschappelijke inzichten te stimuleren, vaardigheden te ontwikkelen en klinische uitkomsten en kwaliteit van leven voor patiënten met netvliesaandoeningen te verbeteren.

 

Het award programma bestaat uit twee categorieën: Research Award en Fellowship/Training Award.

 

  • De Research Award ondersteunt een breed scala aan onderzoeksprojecten (basaal en klinisch) op het gebied van netvliesaandoeningen.
  • De Fellowship/Training Award is bedoeld voor oogartsen die zich graag verder willen specificeren tot retina specialist, waarbij onderzoek wordt gecombineerd met trainingsactiviteiten onder begeleiding van een mentor.

 

Aanvragen in beide categorieën worden beoordeeld door een onafhankelijke Grants Review and Awards Committee (GRAC), waarvan velen leading experts zijn binnen de klinische en wetenschappelijke oogheelkunde. Aanvragen worden eerst als ‘Letter of Intent (LOI)’ beoordeeld en de beste LOI’s per regio van de wereld dienen een ‘Full Proposal’ in voor finale beoordeling door de GRAC.

 

Bezoek voor meer informatie en details de GOAP website.

 

Overzicht winnende GOAP projecten uit Nederland

Sinds het begin van de GOAP lancering in 2012 loopt Nederland voorop met de meeste GOAP winnende projecten ter wereld. Hieronder staan de winnende projecten die hieraan hebben bijgedragen.

 

  • 2019 dr. Magda Meester-Smoor (Erasmus MC) – Research Award – Why is good cholesterol bad for AMD?
  • 2017 dr. Ingeborg Klaassen (Amsterdam UMC) – Research Award - The role of PLVAP in the treatment of DME
  • 2016 dr. Eiko de Jong (Radboudumc) – Research Award – Elucidating novel biomarkers for AMD progression
  • 2014 – Research Award – Predicting treatment response in diabetic macular edema
  • 2013 – Research Award - Metabolomics in AMD: Identifying metabolic pathways and biomarkers for improved prediction and prevention
  • 2012 – Research Award - Neurological, visual and neurocognitive performance in pediatric HIV-infected patients as compared to healthy controls

 

Uw onderzoeks- of fellowship voorstel indienen voor de GOAP?

Ik wil: