Science For A Better Life

Over Bayer

Als wereldspeler op het gebied van gezondheidszorg en landbouw geloven we bij Bayer dat we het verschil kunnen maken voor een betere wereld, volledig in lijn met onze missie ‘Science for a better life’

Bayer levert een belangrijke bijdrage aan de zorg van patiënten en hun naasten door de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen, maar ook door onze betrokkenheid bij maatschappelijke projecten. De patiënt staat in onze zorg centraal. En wij kijken daarbij voor naar de mens achter de patiënt.

Health for all, Hunger for none

Iedereen wil gezond blijven en voldoende te eten hebben. Dat is een grote uitdaging voor de wereld, en de motivatie en drijfveer voor ons bij Bayer. Daar zetten wij ons elke dag opnieuw voor in. Met onze producten bieden we oplossingen voor de uitdagingen die veroorzaakt worden door een groeiende en ouder wordende bevolking. We streven ernaar een therapeutisch voordeel voor patiënten te bereiken en tegelijkertijd te voldoen aan de eisen van artsen en zorgverzekeraars.

De toekomst van oncologie: precisiemedicatie

Ziekteprocessen verschillen van persoon tot persoon. Ook het effect van geneesmiddelen kan variëren per patiënt, wat vraagt om een behandeling op maat. Bayer wil een belangrijke rol spelen wanneer het gaat om gespecialiseerde en gepersonaliseerde behandelingen van patiënten. Daarom investeert Bayer steeds meer in de ontwikkeling van medicatie voor behandeling op maat.

Bayer Cares

Vanuit onze filantropische instelling doet Bayer veel voor landen die nog in ontwikkeling zijn. Wij leveren middelen tegen verwaarloosde tropische ziekten en verzorgen programma’s op het gebied van gezinsplanning, waarbij vrouwen beter toegang krijgen tot hormonale anticonceptie. Naast internationale activiteiten draagt Bayer ook bij aan de zorg en kennis in Nederland, via deelname aan initiatieven zoals Corpus, de Anticonceptiecamper, Wereld Trombose Dag en het vrijwilligersproject ‘Bayer Cares’. Bovendien werken wij mantelzorgvriendelijk.

Leaps by Bayer

Leaps by Bayer investeert in oplossingen voor enkele van de grootste uitdagingen waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd. Sommige mensen noemen ze onmogelijk. Wij noemen ze leaps. Elke leap begint met een zeer kleine kans van slagen, maar kan de wereld uiteindelijk ten goede veranderen. Leaps by Bayer wil revolutionaire vooruitgang in de life science mogelijk maken - gericht op de doorbraken die de wereld ten goede kunnen veranderen. In de gezondheidszorg is Leaps by Bayer gericht op het voorkomen en genezen van ziekten. Wil jij weten welke Leaps wij nemen?

Onze visie: samen komen we verder

De samenwerking tussen de farmaceutische industrie, zorgverleners en zorginstellingen heeft talrijke innovatieve geneesmiddelen opgeleverd en de invloed van diverse ziekten op ons leven veranderd. Bayer is ervan overtuigd dat nauwe samenwerking en uitwisseling van kennis en kunde met relaties in de gezondheidszorg van cruciaal belang zijn voor het bereiken van betere resultaten voor patiënten.  Daarbij is transparantie over financiële relaties met zorgverleners, patiëntenorganisaties en zorginstellingen van groot belang voor ons. Wil je meer details over dit onderwerp?